بهره مندی از قرآن
در این دوره پیرامون موضوع قرآن که بسیار وسیع و متنوع میباشد گفتگو خواهیم کرد. این بحث نیز به مانند دورههای گذشته با نگاهی کاربردی و عملی ارائه میگردد. موضوعات متعددی به عنوان زیرمجموعه می تواند در بحث قرآن قرار میگیرند که از جمله آنها میتوان به موضوعاتی نظیر، نبوت، وحی، تاریخ اسلام، تدوین قرآن و … اشاره کرد. که البته همه این موضوعات، هم مورد توجه خود مسلمانان است و هم توجه غیر مسلمانان را جلب کرده است.
با همه اهمیتی که قرآن در میان مسلمانان دارد ولی مشاهده میکنیم رفتار کسانی که با قرآن ارتباط دارند، یعنی کسانی که از آنها به عنوان مفسر و یا دانشمند علوم قرآنی نام میبریم، به گونهای همراه با فاصله گرفتن از قرآن همراه است. به این معنی که به مسائلی که مربوط به حاشیه است نظیر روشهای تفسیر، قواعد تفسیر، بررسیهای دستور زبانی قرآن، موضوع بندی آیات و … میپردازند. در حالی که به نظر میرسد ارتباط و بهره مندی از قرآن به این روش نیست. به عبارت دیگر اکنون نگرش مسلمانان به گونهای شده که حواشی قرآن برای آنان مهم و چالش برانگیز است تا خود قرآن.
آنچه که باید برای ما از اهمیت برخوردار باشد این است که در طول زندگی خود، به چه میزان با خود قرآن انس داشته و ارتباط برقرار کردهایم. بهرهمندی ما از قرآن بسیار مهم تر است از میزان اطلاعات حاشیهای که از بحث های قرآنی به دست میآوریم. هدف ما هم در این دوره بهره مندی از قرآن است؛ منظور از «بهره مندی»، استفاده پژوهشی از قرآن نیست بلکه هدف استفاده و بهره مندی از «خود قرآن» است. در واقع آن نوع از بهره مندی را مد نظر داریم که باعث نزدیکی بیشتر ما به قرآن شود. لذا از پرداختن به مسائل حاشیهای که ما را نسبت به موضوع بحث دور میکند پرهیز خواهیم کرد.
با ما همراه باشید تا طعم شیرین انس با قرآن را بچشید.
ویژگی های دوره
- درس 12
- آزمونها 0
- مدت زمان 5 ساعت
- سطح مهارت عمومی
- زبان فارسی
- دانشجویان 7385
- ارزیابی بله
بخش اول
بخش دوم
بخش سوم